Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chuťovky,přílohy, pomazánky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

čertovsky dobré buřtíky

Hanka 12. 2. 2010,20. 1. 2011 20:48

6 špekáčků
1 černé pivo
5 větších cibulí
1 hlavička česneku
kečup sladký a pálivý
chilli papričky nebo feferonky
olej
kmín
sůl a pepř
Špekáčky rozkrojíme na půlky a stáhneme slupku,poté klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe .Zasypeme cibulí nakrájenou s česnekem a chilli papričkamia přidáme kmín a trochu pepře se solí,Dáme asi na 30 minut zapéci do trouby,Pak vyndáme a zalijeme černým pivem a dáme péci znova.Později zalijeme kečupem a zbytkem černého piva co se předtím nevešlo a necháme vysmahnout do tmava.Konzumujeme s chlebem a zapíjíme pivem a nebo vínem.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!!

Selský mls - pomazánka na chlebíčky

Libuše,28. 10. 2009 9:26

2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice
2 kostky cukru (kávové lžičky)
1 lžička octa
Ohřejeme, aby se vše spojilo.
Nastrouháme:
25 dkg salámu (junior)
2 okurky sladkokyselé

Přidáme na konec:
2 malé majolky
sůl, pepř, koření podle chuti,cibuli na jemno

Houbová směs - příloha k masu :-)

Libuše,28. 10. 2009 9:20

1,5 kg hřibovitých hub ( váženo za syrova)
50 dkg cibule
40 dkg kečupu
80 dkg paprik
16 dkg cukru
1 ½ lžičky soli
2 dcl octa
2 dcl oleje

Uvařit:
2 dcl vody
15 ks nového koření
10 ks hřebíčků
15 kuliček pepře

Očištěné houby nakrájíme na kostky a vhodíme do vařící osolené vody. Vaříme 5 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Houby dáme do větší nádoby, přidáme nakrájenou cibuli a papriky (také na kostičky), přidáme olej,sůl,cukr,ocet a scezený nálev z koření a kečup. Zvolna vaříme do měkka a horké dáváme do sklenic. Zavařujeme 1 hodinu při 80˚C podle velikosti sklenic.
Toto množství stačí na 10 sklenic o obsahu 300ml