Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezmasé pokrmy,ovoce, zelenina.......

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dalamánky

kajka,30. 1. 2012 13:51

Potřebujete: 5 velkých krajíců tvrdého chleba, 400 ml vody, 21 g droždí, 400 g hladké mouky, hrubou sůl a kmín.

Postup: Tvrdé krajíce chleba nalamte na kousky a rozmočte je ve vodě. Po chvíli zapojte do hry mixér a základ rozemelte na kaši. Přidejte rozdrobené droždí, mouku a vařečkou vypracujte těsto, které nechte asi hodinu kynout na teplém místě. Z těsta oddělujte a vyvalujte kuličky o průměru tři centimetry. Ty pokládejte na tukem pomazaný plech. Nezapomeňte nožem udělat na vrchu dalamánků rýhu, posypte solí a kmínem a pečte při 200 stupních Celsia asi 40 minut.

Různé chutě...

Stánina,18. 3. 2011 16:34

Špagety trochu jinak.pps -

Bramboráky ze suchého chleba

Kajka54,1. 2. 2011 22:05

Namočíme si do vody chleba, který už máte třeba pro slepice (cháá) ale bez plísně, samozřejmě.
Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), uzeninu, kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky.

Chlebové karbenátky

Sedmikraska1950,27. 1. 2011 16:02

suroviny chleba tvrdý sýr a dále vše jako do klasických karbenátků.Chleba namočíš do vody,vymačkáš a nastrouháš sýr,dale vejce,česnek,sůl,pepř,majoránku a pokud je to řídkké přidáš strouhanku.Děláš karbenatky osmažíš a můžeš podávat s bramborovou kaší anebo potřeš hořčicí nebo kečupem jak kdo má rád dáš kolečko cibule a navrch ještě kolečko rajčete nebo salátové okurky dobrou chut